Kezdőlap

Belépéshez meg kell adnia a berendezés azonosítóját, és a hozzárendelt gyáriszámot.
Az azonosító a berendezésen elhelyezett azonosító kártyáról, a gyáriszám pedig a gyártó cég által elhelyezett címkéről olvasható le, illetve az adatokat megtalálja az Önnek küldött elektronikus levelekben is.
A sikeres bejelentkezés utáni kezdőlapon Ön a megadott azonosítóhoz tartozó berendezés adatait láthatja:

- Berendezés eszköztípusa (pl. nyomtató, telefax, fénymásoló stb.)
- Berendezés márka típusa (pl. Canon iR2200, HP Laserjet 2200, stb.)
- A berendezés azonosítását megkönnyítő illusztráció (nem minden géptípus esetében látható)
- A berendezés gyáriszáma és azonosítója
- Átlagos havi nyomatszám (átlagos példányszám)
- A szolgáltatási szerződés pénzügyi elszámolás ciklusa (havi/negyedéves)
- A berendezés elhelyezkedése (Lokalizációs adatok)
- A számlát befogadó ügyfél megnevezése, címe

Számlálóállás bejelentés

Számlálóadat bevitele

Az Önök által igénybe vett hardver üzemeltetési szolgáltatás pénzügyi elszámolásának ciklusában (havonta / negyedévente) 1 alkalommal lehetséges új számlálóállás információt rögzíteni. Amennyiben az aktuális ciklusban már rögzítettek számlálóállás információt, úgy új adat bevitele nem lehetséges.

Amennyiben alapértelmezés szerint Ön a kapcsolattartó, kérjük az "Adatmódosítás" nevű jelölő négyzetbe tegyen pipát. Alapértelmezett kapcsolattartóként az Ön email címére minden esetben elküldjük a rendszer visszaigazoló értesítéseit. Az Ön személyes adatait csak az első alkalommal szükséges megadni. Az alapértelmezett kapcsolattartó személye később tetszés szerint bármikor módosítható.

A rendszer által küldött üzeneteket, visszaigazolásokat az alapértelmezett kapcsolattartó címén kívül minden esetben arra az e-mail címre is elküldjük, amit Ön utoljára írt be a megfelelő mezőbe.

1. A rendszerben megadott e-mail címre az elszámolási ciklus utolsó napján emlékeztetőt küldünk, annak érdekében, hogy Ön a megfelelő időben olvassa le a berendezés számlálóját. Ezért kérjük, lehetőleg azon a napon olvassa le a számlálóállást, amikor az értesítés megérkezett!

2. Az emailben küldött emlékeztetőben szereplő eszközazonosító (melynek meg kell egyeznie a gépen elhelyezett azonosító kártyán szereplő számmal), illetve géptípus alapján kérjük, azonosítsa a berendezést, majd olvassa le az eszköz mechanikus vagy elektronikus számlálóján szereplő számot. (A számláló leolvasásának módját a szerviztechnikus korábban bemutatta az Önök által kijelölt személynek.) Amennyiben problémát jelent a számláló leolvasása, kérjük hívja a (+36 1) 437 5210 telefonszámot.

3. A leolvasott számot, illetve a hozzá tartozó eszközazonosító számot kérjük, jegyezze fel egy lapra.

4. A feljegyzett számlálóállást kérjük írja be a "számlálóállás" mezőbe, majd kattintson az "Elküld" gombra.

A rendszer képes a tévesen megadott adatok felismerésére, illetve a hibás adatok korrekciójára történő felszólításra. Rendszerünk a megadott számlálóállást emailben visszaigazolja, így Ön annak helyességét ellenőrizheti.

Téves számlálóadat korrekciója

Amennyiben az automatikus figyelmeztetések ellenére mégis téves adat került rögzítésre, úgy Ön a hibás adatot kijavíthatja az "Utoljára bevitt számlálóállás törlése" menüpontra történő kattintással.

Amennyiben a hibás számlálóadat a rendszer által feldolgozásra került, úgy már nincs lehetőség törlésre. Ilyen esetekben segítségért kérjük hívja a (+36 1) 437-5210-es telefonszámot.

Értesítések - Visszaigazolások - Üzemzavar

Amennyiben az emlékeztető levél elküldésétől számított 1 munkanapon belül nem érkezik számlálóadat , úgy ismét küldünk emlékeztetőt az alapértelmezett, illetve az utolsó bejelentő email címére. A rendszer még további 5 munkanapon keresztül, illetve addig küld emlékeztetőket, amíg a szükséges számláló adat meg nem érkezik.

Amennyiben 5 nap után sem érkezik számlálóadat, úgy a Delta Informatika Zrt. munkatársa telefonon felhívja Önöket.

Amennyiben műszaki okokból nem lehetséges a számlálóadatok elektronikus továbbítása, illetve nem érkezik visszaigazolás a megadott számlálóállás rögzítéséről, kérjük hívja a (+36 1) 437-5210-es telefonszámot.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy amennyiben Ön megfelelő időben nem juttatja el hozzánk elektronikus úton a számlálóadatokat, úgy a vállalt emelt szintű szolgáltatások (pl. díjmentes sürgősségi szervizszolgáltatás ) biztosítását a Delta Informatika Zrt. jogosult a következő elszámolási ciklus végéig ideiglenesen felfüggeszteni, mivel az ilyen jellegű szolgáltatások díjmentes biztosításának feltétele az elektronikus bejelentés.

 

Hibabejelentés

A bejelentés menete:

1. Kérjük, válasszon: meghibásodást, vagy kellékanyag rendelést kíván bejelenteni.

2. Töltse ki a "Rögzítési adatok" nevű űrlap valamennyi (Bejelentő neve, e-mail, telefon) mezőjét. A legközelebbi bejelentkezéskor az utoljára megadott adatokkal kitöltött mezők jelennek meg. Azokban az esetekben, amikor a hibabejelentés nem egyértelmű, vagy a hibajelenség felhasználói beavatkozással megszüntethető, úgy a szerviz munkatársa telefonon felkeresi Önt. Ezért kérjük, hogy lehetőleg olyan telefonszámot (pl. mobiltelefon) adjon meg ahol a bejelentést követő 30 percen belül fel tudjuk hívni.

3. A " Várható javítás időpontja legkésőbb " adatmezőben Ön a Delta Informatika Zrt. által szerződésben vállalt, kötelező szerviz kiszállási határidőt látja. A Delta Informatika Zrt. szakembere a megadott határidőn belül, munkaidőben jelenik meg Önöknél.

4. Amennyiben Ön gyorsabb szerviz reakcióidőt szeretne kérni, két opció közül választhat:

Sürgős kiszállás kérése opció

Ez az opció csak egyes szerződések esetén, Budapest, Debrecen, Veszprém területén belül , korlátozott módon vehető igénybe. Amennyiben ez az opció nem aktív, úgy kérjük, helyette vegye igénybe a " Kiszállás kérése konkrét időpontra" lehetőséget.

Felhívjuk a figyelmét arra, hogy amennyiben Ön megfelelő időben nem juttatja el hozzánk elektronikus úton a számlálóadatokat, úgy a vállalt emelt szintű szolgáltatások (pl. díjmentes sürgősségi szervizszolgáltatás ) biztosítását a Delta Informatika Zrt. jogosult a következő elszámolási ciklus végéig ideiglenesen felfüggeszteni, mivel az ilyen jellegű szolgáltatások díjmentes biztosításának feltétele az elektronikus bejelentés.

Amennyiben ez az opció elérhető, úgy Önök ezt a lehetőséget - a jelenleg érvényes szerződés keretében - díjmentesen vehetik igénybe. A "Sürgős kiszállás kérése" opciónak kiválasztása esetén szervizünk legkésőbb 4 munkaórán belül megjelenik Önöknél.

Kérjük, csak olyan esetben válassza ezt az opciót, ha a berendezés hibás működése az Önök üzleti tevékenységét súlyos mértékben akadályozza, vagy veszélyezteti, illetve, amennyiben a meghibásodott berendezés ideiglenes kiváltására nem áll rendelkezésre tartalék eszköz a meghibásodott gép környezetében.

Amennyiben Önök nem indokolt esetben választják a "Sürgős kiszállás kérése" opciót, úgy a Delta Informatika Zrt. jogosult esetenként 4.500 Ft kiszállási költséget felszámítani.

Kiszállás kérése konkrét időpontra

Ez a szolgáltatást 4.500 Ft/alkalom felár ellenében vehető igénybe, függetlenül attól, hogy a megadott időpont a szerződés szerint vállalt határidőn belül van, kivéve, ha visszatérő hibáról van szó. Ez a szolgáltatás kizárólag Budapest, Debrecen, Veszprém területén belül vehető igénybe.

5. Amennyiben meghibásodást szeretne bejelenteni, úgy kérjük, használja a hiba megfelelő leírását könnyítő "Hibaszótár" opciót!

A "Hibaszótár" a meghibásodott eszközhöz rendelhető megfelelő lehetőségek közül enged választani, így a téves hiba diagnózis valószínűségét hivatott csökkenteni. A "Hibaszótár" egyszerre csak egy hibajelenség leírását segíti. Amennyiben összetett hibajelenséget tapasztal (például papírelakadás, és képminőségi problémák együtt jelentkeznek), úgy kérjük a "Hiba leírása" mezőben írja le a szótárban kiválasztott hibajelenség mellett tapasztalható problémákat.

Amennyiben a szótárban nem található hibajelenséget tapasztal, úgy kérjük, válassza az "Egyéb" opciót.

A "Hiba leírása" szövegmező felett jelenik meg a "Hibaszótár" segítségével azonosított hiba. A "Hiba leírása" szövegmező csak a "Hibaszótár" használata után érhető el. A mező szabadon szerkeszthető.

Amennyiben a hiba bejelentésén felül kellékanyagot is szeretne rendelni, úgy megrendelését kérjük, hogy a "Hiba leírása" mezőbe írja.

6. Az "Elküld" gombra történő kattintással küldheti el a bejelentést. A bejelentés elküldésétől számított 5 percen belül, a megadott email címre kap visszaigazolást.

Amennyiben 10 percen belül nem érkezik visszaigazolás, illetve bármilyen problémát tapasztal a rendszer használatával kapcsolatosan, kérjük, hívja a (+36 1) 437-5210-es telefonszámot.

7. Amennyiben a hiba nagy valószínűséggel telefonon keresztül elhárítható, vagy a bejelentés nem egyértelmű, úgy a HELPDESK szakember a megadott telefonszámon a jelen értesítést követő 30 percen belül felkeresi Önt. Ezért kérjük, hogy lehetőleg azt a telefonszámot (pl. mobiltelefon) adja meg, ahol a jelzett időn belül munkatársunk elérheti Önt.

Prioritás Szerviz

Ez a szolgáltatás csak bizonyos szerződések esetében igényelhető, a menüpont csak abban az esetben érhető el, ha Önök ilyen szerződéssel rendelkeznek. Ez a szolgáltatás kizárólag Budapest, Debrecen, Veszprém területén belül vehető igénybe.

A szolgáltatás ellenértékére az Önök által fizetett átalánydíj nyújt fedezetet.

A hiba bejelentésének módja csak annyiban tér el a hagyományos bejelentés módjától, hogy ebben az esetben az alábbi prioritások szerint választhat kiszállási határidőt.

Prioritás

Esetek

Garantált szerviz- reakció idő

Garantált probléma megoldási idő

1

Olyan kritikus rendszerelemek meghibásodása esetén, mely rendszerelemek leállása, meghibásodása a megrendelő üzletvitelét akadályozza (például: szerverek, egyes hálózati elemek, központi nyomtatók és fénymásolók meghibásodása, stb.)

< 1 óra

< 8 óra

2

Üzemképtelen munkaállomások, nyomtatók, fénymásolók (például: merevelemez meghibásodás, folyamatos operációs rendszer lefagyások, folyamatos papírelakadás a nyomtatóban, stb.)

< 4 óra

< következő munkanap

3

Hibásan működő, de nem üzemképtelen munkaállomások, nyomtatók, fénymásolók, stb. (például: hangkártya meghibásodás, képhibás nyomtató, időnként elakadó papír a másológépben, stb.)

< 1 munkanap

< 3 munkanap

Kérjük, csak olyan esetben válassza az 1., illetve a 2. prioritást, ha a berendezés hibás működése az Önök üzleti tevékenységét súlyos mértékben akadályozza, vagy veszélyezteti, illetve, amennyiben a meghibásodott berendezés ideiglenes kiváltására nem áll rendelkezésre tartalék eszköz, a meghibásodott eszköz környezetében.

Amennyiben Önök nem indokolt esetben választják az 1., illetve 2. prioritást, úgy a Delta Informatika Zrt. az alábbiak szerint jogosult a kiszállás költségeit felszámítani:

Prioritás 1: 7.500 Ft / alkalom

Prioritás 2: 4.500 Ft / alkalom